‘Reiki zal het je leren’

‘Reiki zal het je leren’ is een van de vele uitspraken van mevrouw Takata, die Reiki naar het westen bracht. Als je Reiki dieper en bewuster wilt ervaren, helpt het je om veel in groepen te komen en Reiki uit te wisselen. Je leert dan van Reiki en van elkaars ervaringen.

Wat is een Reikicyclus ?

Een cyclus is een gebeurtenis met een bepaalde regelmaat. Met de Reikicyclus is het niet anders. Met een vaste groep wissel je op regelmatige basis Reiki uit, in een vooraf afgesproken periode. Samen met de groep ervaar je wat het met je doet als je wekelijks een Reikibehandeling ontvangt en geeft.

Tijdens de cyclus werk je daarnaast met een van de Reikiprincipes. In situaties in je dagelijks leven kan dit principe een leidraad zijn. Tijdens de Reikicyclus is ruimte voor verdiepende gesprekken hierover.

Dit kan het je brengen

De praktijk heeft uitgewezen dat een Reikicyclus een krachtige voedingsbron is voor de persoonlijke en spirituele ontwikkeling van de deelnemers. Elke Reikibehandeling die je ontvangt kun je anders beleven, maar ook het geven van een behandeling kun je telkens anders ervaren. Door dit te delen, leren we van elkaar en kan je bewustzijn rijpen. Door het commitment aan elkaar voor de periode van de cyclus groei je met elkaar.

Door in Reikigroepen samen te komen kun je de Reikibehandelingen krachtiger ervaren. Het synchroon behandelen is een bijzondere ervaring en geeft een gevoel van saamhorigheid en sereniteit.

De Reikicyclusavond is mijn oplaadmoment van de week. Het ondersteunt de balans in mijn leven. Net zoals mijn dagelijkse zelfbehandeling. Dit is de ideale gelegenheid om Reiki wekelijks te geven en ontvangen. Daarom is de Reikicyclusavond een belangrijk moment in de week voor mij.

~ Sirpa ~

De Reikicyclus heeft mij ‘bewustwording’ gebracht. Door de geplande momenten van samenkomst en het werken met de Reiki principes zijn er momenten van stilstand gecreëerd in mijn hectische bestaan. Als vanuit een automatisme begon ik ook weer met mijn zelfbehandelingen om de dagen af te sluiten. Stilstaan gaf vervolgens plaats voor voelen en voelen vloeide uit in bewustwording; mede ondersteund door het werken met de principes. Christina, dank voor deze geweldige ervaring!

~ Dimphy ~

Wat gaan we doen?

  • Ontvangst met een kopje thee

  • Gezamenlijke opening in een cirkel

  • Reiki geven en ontvangen

  • Terug in de cirkel

  • Ervaringen uitwisselen – ook over het Reikiprincipe dat je aan het begin van de cyclus hebt meegekregen

  • Afsluiting

Kring - Voelen - Reiki Westland

Praktisch

  • Locatie: Reiki Westland ; je kunt hier vrij parkeren
  • Tijden: van 19.30 tot 22.30 uur
  • Actuele startdata en kosten zijn te vinden via de agenda
  • Maximaal 6 deelnemers