EMDR is bewezen geschikt voor cliënten die een trauma hebben ervaren wat hun dagelijks functioneren hindert

Maar wat is het nu eigenlijk ?

Eye Movement Desensitization and Reprocessing

E: Eye (oog)

M: Movement (beweging)

D: Desensitization (minder gevoelig / ongevoelig maken)

R: Reprocessing (herverwerking)

Het is een therapie die je met oogbewegingen van nare gevoelens afhelpt. EMDR wordt al jaren toegepast bij PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom).Buiten oogbewegingen wordt er ook gebruik gemaakt van piepjes in de oren en/of  klopjes op de schouders.

Het gaat erom dat, als je in de herbeleving bent van je trauma, je hersenen geactiveerd worden om een andere positieve lading aan het trauma te geven, zodat je het niet meer als trauma ervaart.

EMDR is inmiddels een van de meest toegepaste methoden voor de behandeling van psychisch trauma. Met een aantal sessies (3 á 4)  zal bij 80% van de cliënten het trauma hun dagelijks leven niet meer beïnvloeden.

Wanneer in te zetten.

EMDR is toepasbaar  voor vele nare ervaringen.

Trauma`s  :

Verkrachtingen/aanrandingen, vliegtuigrampen, andere vervoersongelukken. bevallingstrauma en postnatale depressies

Angsten :

Vliegangst, rijangst, faalangst, examenvrees, smetvrees, pleinvrees, witte jassen angst zoals tandarts, verlatingsangst.

En denk eens aan hoogtevrees, nachtmerries, slaapproblemen, negatief zelfbeeld, schaamte, vermijdingsgedrag. Allerlei fobieën, zoals spinnenfobie of paniekaanvallen.

Behandeling

Wanneer je bij me komt voor een EMDR sessie doen we eerst een intake

Tijdens de intake wordt zorgvuldig aandacht besteed aan de oorzaak van het trauma, de individuele kenmerken en de last die je van de gevolgen ondervindt. Hieruit blijkt of een gerichte traumabehandeling gewenst is en maken we samen een behandelplan.

Ik stem me af op jou en jouw wensen. De behandeling kan buiten EMDR ook Reiki, tekenen en energetisch schrijven bevatten, juist om bij de kern van je probleem te komen.

Je weet wat er gaat gebeuren en de behandeling is te overzien.

Na elke sessie bied ik je een korte Reikibehandeling aan om weer in balans te komen en alles wat er uit de voorgaande sessie is bekrachtigd en te integreren in jouw systeem.

Praktisch

Reken erop dat een complete sessie ruim anderhalf uur in beslag neemt.

Kosten : € 97,75 voor 1,5 uur.

Het is een intensieve sessie, die kan zorgen dat je daarna erg moe bent, neem je rust en drink voldoende. Weet ook  dat de sessie ook in de daaropvolgende dagen kan doorwerken, waardoor je nog veranderingen kan gaan ervaren.
Maar mocht je vragen hebben na de sessie, schroom dan niet om contact met me op te nemen.