Beluister de stem van Reiki via je pen

‘Er liggen duizend gedachten in een mens die hij niet kent, tot hij de pen opneemt om te gaan schrijven.’ Deze uitspraak van William Makepeace Thackeray is wat mij betreft een waarheid als een koe. In deze online cursus Energetisch schrijven over de Reikiprincipes gaan we al schrijvend met elkaar de Reikiprincipes onderzoeken:

Just for today, do not worry

Just for today, do not anger

Honor your parents, teachers and elders

Earn your living honestly

Show gratitude to every living thing

Over de Reikiprincipes, en ook over jezelf, is ontzettend veel te leren. Deze cursus geeft een waardevolle verdieping in je Reikibeoefening. En je zult zien dat je ook veel over jezelf ontdekt.

Wat brengt het je ?

Aan de hand van verschillende schrijfopdrachten diepen we elk Reikiprincipe uit. Door verschillende creatieve benaderingen doe je nieuwe ontdekkingen over dat bewuste principe. Het is leerzaam om dit in een groepje te doen, om te delen en te luisteren naar hetgeen een ieder heeft opgeschreven. Na afloop van de cursus zal je merken dat je de Reikiprincipes nog meer hebt geïntegreerd in je leven.

reikiprincipes

Waarom schrijven?

Energetisch schrijven brengt je vanuit het onbewuste naar het bewuste deel in je hersenen. In deze online cursus ga je dit in verschillende schrijfopdrachten oefenen. Je zult verbaasd staan over wat je allemaal schrijft! Door het geschrevene later voor te lezen, komt het vanuit je onbewuste bewuste, via je stem, en luisterend met je oor, weer binnen in je hart. Een waardevolle manier van zelfreflectie.

De schrijfworkshop in combinatie met Reiki en de Reikiprincipes hebben voor mij een verdieping gegeven bij mijn uitoefening. De principes zijn duidelijker gemaakt en het schrijven heeft mij geholpen helderheid in mijn zorgen en frustratie te brengen, en gezorgd dat ik verder kan en niet blijf steken in mijn gedachten .

~Petra~

Voor wie ?

Deze online schrijfcursus is geschikt voor elke Reikistudent die Usui Shiki Ryoho beoefent. Welke Reikigraad je hebt, maakt niet uit. Ook hoef je geen schrijver te zijn om mee te kunnen doen. Door de verschillende opdrachten word je geïnspireerd en AAN-gezet om te gaan schrijven.

Ik heb genoten van de schrijfcursus. In een heel drukke periode, waarin ik ook wel weerstand voelde, was elke bijeenkomst een warm bad, lieten de schrijfopdrachten mijn energie weer stromen en zakte ik iedere keer weer dieper. Afwisselende opdrachten zorgden voor veel verschillende ervaringen. Hardop delen van mijn schrijfsels in de kring van getuigen voelde ook echt als een meerwaarde. Wat een leuke, fijne manier van zelfonderzoek.

~Mirjam~

Praktisch

 • Locatie: online via het programma Zoom
 • Duur: 8 x 2 uur
 • Actuele data zijn te vinden in de agenda
 • Investering: € 240,-, eventueel in 2 termijnen
 • Benodigdheden:
  • Een ruimte waar je alleen kunt zitten, met een goede internetverbinding
  • Eventueel een koptelefoon
  • Een dik schrift, niet kleiner dan A5
  • Goede pennen in verschillende kleuren